Bábovka

Potrebné suroviny:
2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, kakao.
Pracovný postup:
Všetko spolu zmiešame a potom polovicu cesta vylejeme do formy.

Do ostatného cesta pridáme kakao a jemne zamiešame, potom aj to vlejeme do formy. Vložíme do nahriatej rúry a necháme piecť na 180 stupňov a na 45 minút.

Potom ju vyberieme a necháme ochladnúť, neskôr ju pokrájame a môžeme servírovať.

                                       Dobrú chuť...

 

Rýchle rezy Pavla

25 dg masla, 25 dg cukru sa vymieša pridá sa postupne 6 žĺtok, 12,5 dg sekaných oriech 2 lyžice kakaa, škorica, trochu rumu, snech z bielkov, 6 lyžíc hrubej múky, troška prášku do pečiva. Vrch potrieme džemom a polevou.

 

Čokoládové muffiny

380 g hladkej múky, 350 ml mlieka, 1 vajce, 9 pl oleja, 2 prášky do pečiva, 3 pl kakaa, 150 g kryštálového cukru, 100 g horkej čokolády.

V myske si zmiešame všetky suché suroviny (okrem čokolády) a v druhej všetky mokré. Potom ich zmiešame dohromady. Poriadne premiešame a pridáme na malé kúsky pokrajanú čokoládu. Cesto plníme do košíčkov a pečieme pri 180 stupnov asi 20 min.

 

Čučoriedkový puding

1,5 hrnček kokosové mlieko, 1 pl sirupu agáve alebo rozpustený med, 50 g čučoriedky.
Mlieko sladidlo rozmiešame v pohári alebo miske a odložíme na noc do chladničky. Na záver pridáme čerstvé čučoriedky a vychutnáme si skvelý hustý čučoriedkový puding.

 

Čokoládový nákyp

50 g hladkej múky, 50 g masla, 350 g mlieka, 3 vajcia, 80 g cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 20 g kakaového prášku
Z múky, masla, kakaa a horúceho mlieka pripravíme hustú omáčku, stiahneme ju z ohňa a krátko ju chladíme. Pridáme vanilkový cukor, po jednom zmiešame s vaječnými žĺtkami a nakoniec pridáme aj tuhý sneh vyšľahaný s vaječných bielkov a cukru. Nalejeme do vymastenej a pomúčnenej pudingovej formy a 25 minút varíme v pare alebo pečieme v rúre. Vyklopíme na misu a podávame s čokoládovou omáčkou.

 

Orechová bomba

140 g cukru, 1 celé vajce, 140 g mletých orechov, 100 g čokoládového prášku, 1 lyžicu rumu
Cukor 10 minút miešame s vajcom, následne pridáme ostatné prísady, Z masy vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v mletých orechoch alebo v jemnom práškovom cukre a poukladáme do malých papierových košíčkov. do stredu guliek môžeme vložiť dôkladne vysušenú rumovú vyšňu.

 

Rumové mesiačiky

150 g práškového cukru, 250 g masla, 6 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 50 ml rumu
Poleva: 250 g práškového cukru, 50 ml rumu, trocha vriacej vody
Žĺtka, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme rum. Primiešame múku s práškom do pečiva a na záver sneh s bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Cukor, rum a trochu vriacej vody vymiešame na polevu a rozotrieme ešte na horúci korpus. Hneď začneme vykrajovať mesiačiky, buď okrúhlou formičkou, alebo pohárom s "ostrým" okrajom. Formičku alebo pohár, môžeme počas vykrajovania oplachovať v horúcej vode v pohári, aby nám poleva pri vykrájaní nepraskala.

 

Orechové rožky

350 g hladkej múky špeciál, 250 g palmarín/hera, 200 g kyslej smotany, štipka soli, 200 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 dcl mlieka, citrónová kôra, cukor podľa chuti.
 Zo surovín vymiesime hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať. Orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a citrónovú nastrúhanú kôru. V prípade, že je plnka redšia pridáme trochu preosiatej strúhanky - bude ľahšia. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, nakrájame na rovnaké štvorčeky 4x4 cm. Na každý štvorček dáme plnku a stočíme - začneme od rožka štvorčeka a zvinieme na rožtek. Pečieme pri teplote 180 st. 15 - 20 min. Teplé posypeme práškovým cukrom.
 

Anketa

Vyskúšali ste už tieto recepty?

Áno (32)
2%

Nie (1 758)
98%

Celkový počet hlasov: 1790